Marjolein Van Bogaert

Psychologisch centrum temse

Groepspraktijk psychologen

Een psycholoog is iemand met een universitair Master diploma in de psychologie. Elke psycholoog heeft dus dezelfde basisopleiding genoten. Dit is een wettelijk beschermde titel, dus niet iedereen kan zich zomaar 'psycholoog' noemen. Een klinisch psycholoog is een psycholoog gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg.MARJOLEIN VAN BOGAERT


In 2009 studeerde ik af als Master in de Klinische Psychologie, optie kinderen en jongeren (UGent), met 8 maanden stage in de Kinder- & Jeugdpsychiatrie AZ Nikolaas te Sint Niklaas. Na 3 jaar onderzoeksactiviteiten aan de universiteit van Gent, maakte ik de overstap naar het onderwijs, waaronder 3 jaar CLB ervaring en nadien als psycholoog binnen het buitengewoon onderwijs. Sinds 2012 ben ik gevestigd als zelfstandig klinisch psycholoog/psychotherapeut in opleiding te Kalken. In 2014 behaalde ik het diploma "Integratief verliescounselor" via VZW De Bleekweide. In juni 2016 behaalde ik het diploma tot integratief psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve en Humanistisch Psychologie en Psychotherapie.


Ik heb mij de afgelopen jaren bijgeschoold omtrent verlies, rouw en trauma bij kinderen/jongeren en volwassenen. Deze thema's zijn zeer actueel binnen de hedendaagse maatschappij. Zij zijn alomvattend. Ook de scheiding van ouders is voor een kind een verlieservaring. De dood van een huisdier, de ziekte van een vertrouwensfiguur of zelf een ziekte doormaken, verlies aan zelfvertrouwen, misbruik,… Dit zijn allemaal thema's die vallen onder de noemer "Verlies- en trauma ervaring".

Naast het begeleiden van rouwprocessen in de klinische praktijk, werkte ik de afgelopen jaren ook veel met kinderen en jongeren met een licht mentale beperking. Ook deze kinderen kunnen hier terecht voor begeleiding.


Naast therapeutische begeleiding, bestaat ook de mogelijk tot diagnostiek: intelligentieonderzoek, aandacht- en concentratie onderzoek en uitgebreide belevingsonderzoeken.


Diploma’s:


Master in de Klinische Psychologie, optie kinderen en jongeren (UGent, 2009)

Integratief verliescounselor (VZW De Bleekweide, 2014)

Integratief psychotherapeut (Academie voor Integratieve en Humanistisch Psychologie en Psychotherapie, 2016)


Consultaties (enkel op afspraak):

Vrijdag: 18:00 - 22:00


Afspraak maken?

0477/74 61 64
Copyright @ All Rights Reserved