Marjolein Van Bogaert

Psychologisch centrum temse

Groepspraktijk psychologen

MARJOLEIN VAN BOGAERT


Ik ben Marjolein Van Bogaert. In 2009 studeerde ik af als Master in de Klinische Psychologie (UGent). Inmiddels heb ik reeds 10 jaar ervaring als psychologe in het onderwijs (zowel basis- als secundair onderwijs). Sinds 2012 ben ik gevestigd als zelfstandig klinisch psycholoog / psychotherapeut te Kalken. In 2014 behaalde ik het diploma “Integratief Verliescounselor” en in 2016 rondde ik mijn therapeutische vorming af met het diploma “Integratief Psychotherapeut” . 


Doorheen mijn opleidingen specialiseerde ik me in verlies, rouw en trauma bij kinderen/jongeren en volwassenen.  Deze thema’s zijn alomtegenwoordig en alomvattend. Ook de scheiding van ouders is voor een kind/jongere een verlieservaring. De dood van een huisdier, de ziekte van een vertrouwensfiguur of zelf een ziekte doormaken,… zijn allen verlies & rouwervaringen.


Naast het begeleiden van rouwprocessen, specialiseerde ik me de afgelopen jaren ook in het begeleiden van kinderen en jongeren met hoogbegaafdheid. Wat vaak een luxeprobleem is voor de buitenwereld, is voor ouders een grote zorg. Samen met de ouders, de school en vooral het kind/de jongere gaan we samen op zoek naar het gepaste traject voor het kind/de jongere.


Naast therapeutische begeleiding, bestaat ook de mogelijk tot diagnostiek: intelligentieonderzoek, aandacht- en concentratie onderzoek en uitgebreide belevingsonderzoeken.


In het najaar 2019 starten we tevens met een groepstraining voor kinderen vanaf 5 jaar tot 12 jaar rond sociale vaardigheden/weerbaarheid en groeien in zelfvertrouwen. Voor meer info contacteer me via onderstaande contactgegevens.


Diploma’s:


Master in de Klinische Psychologie, optie kinderen en jongeren (UGent, 2009)

Integratief verliescounselor (VZW De Bleekweide, 2014)

Integratief psychotherapeut (Academie voor Integratieve en Humanistisch Psychologie en Psychotherapie, 2016)

Experten opleiding Hoogbegaafheid (Antwerpen, 2018)


Consultaties (enkel op afspraak):

Vrijdag: 18:00 - 22:00


Afspraak maken?

0477/74 61 64
Een psycholoog is iemand met een universitair Master diploma in de psychologie. Elke psycholoog heeft dus dezelfde basisopleiding genoten. Dit is een wettelijk beschermde titel, dus niet iedereen kan zich zomaar 'psycholoog' noemen. Een klinisch psycholoog is een psycholoog gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg.Copyright @ All Rights Reserved