Sarah Jacobs

Psychologisch centrum temse

Groepspraktijk psychologen

SARAH JACOBS


Ik ben Sarah Jacobs, afgestudeerd als master in Klinische Psychologie (UGent). In juni 2015 studeerde ik af in de richting Klinische Neuropsychologie (UGent).


Binnen Psychologisch Centrum Temse ga ik vooral aan de slag met koppels en gezinnen. Hiervoor startte ik in september 2017 de postgraduaat Relatie-, Familie-, en Systeempsychotherapie aan KULeuven. Sinds 2013 ben ik werkzaam te Sint-Jozef OV4: een middelbare school met een regulier onderwijsaanbod voor kinderen en jongeren die te kampen hebben met een motorische stoornis en/of een ontwikkelingsstoornis.


Systeempsychotherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op relaties tussen mensen. Iedereen maakt deel uit van sociale systemen waarbinnen we elkaar beïnvloeden en zo gedachten, gevoelens, verwachtingen en gedragingen kunnen ontstaan. In ditzelfde proces kunnen ook misverstanden en problemen ontstaan waardoor ruzies, tegenstrijdige verlangens, en zelfs psychische klachten een voedingsbodem vinden.


We proberen samen op zoek te gaan naar nieuwe inzichten en/of vaardigheden om gebeurtenissen of gevoelens te plaatsen zodat deze minder bepalend worden in het dagelijkse leven. Het doel van de therapie is het versterken van de onderlinge relaties en het samen zoeken naar oplossingen. In de gesprekken kan de nadruk liggen op het veranderen van de omgang met elkaar (interactiepatronen) of op het veranderen van de manier waarop tegen het probleem wordt aangekeken (betekenisgeving).


We staan niet alleen stil bij problemen, maar hebben ook oog voor de veerkracht van een systeem en stimuleren bij het zoeken naar eigen oplossingen.Diploma’s:


Master in de Klinische Psychologie (Ugent, 2013)


Permanente Vorming Klinische Neuropsychologie (UGent, 2015)


Acceptance and Commitment Therapy (ACT-academie, zomer 2017)


Relatie-, Gezins-, en Systeempsychotherapie i.o. (KULeuven, september 2017 - juni 2021)


 


Consultaties (enkel op afspraak):


Maandag: 14:00 - 22:00Afspraak maken?


0495/57 50 70


Een psycholoog is iemand met een universitair Master diploma in de psychologie. Elke psycholoog heeft dus dezelfde basisopleiding genoten. Dit is een wettelijk beschermde titel, dus niet iedereen kan zich zomaar 'psycholoog' noemen. Een klinisch psycholoog is een psycholoog gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg.Copyright @ All Rights Reserved