Bavo Vroman
Contact

Psychologisch centrum temse

Groepspraktijk psychologen

Een psycholoog is iemand met een universitair Master diploma in de psychologie. Elke psycholoog heeft dus dezelfde basisopleiding genoten. Dit is een wettelijk beschermde titel, dus niet iedereen kan zich zomaar 'psycholoog' noemen. Een klinisch psycholoog is een psycholoog gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg.BAVO VROMAN


Ik ben Bavo en studeerde af als Klinisch Psycholoog aan de Ugent.  Binnen deze opleiding maakte ik kennis met de verschillende therapiescholen en liep ik een achttal maanden stage in een behandelingscentrum voor jongeren met een autistische en psychotische problematiek. Van hieruit is mijn verlangen en gedrevenheid om mensen terzijde te staan blijven groeien. Iedereen kampt vroeg of laat met een obstakel dat ons verhindert om onze weg te bewandelen. We bekijken samen de mogelijkheden om het obstakel te overwinnen en hoe u opnieuw op pad kunt gaan.


Daarnaast hou ik de laatste jaren het onderzoek in verband met de positieve en negatieve effecten van gamen nauwlettend in het oog. Gameverslaving is daarbij een heel actueel thema waar ouders en hulpverleners nog met veel vragen zitten. Vandaar dat ik naast het psychologisch begeleiden van gamers, ook ouders of betrokkenen bijsta die hiermee moeilijkheden ervaren.


Elk individu heeft een persoonlijk motief om zich aan te melden. Bij mij kunnen jongeren vanaf 14 jaar, jongvolwassenen en volwassenen terecht voor psychologische begeleiding omtrent problematieken zoals:


  • Angsten
  • Emotionele of stemmingsproblemen
  • Game gerelateerde problemen (bv. gameverslaving)
  • Problemen met zichzelf, zelfbeeld, zelfvertrouwen
  • Problemen op school
  • Burn-out, werkgerelateerde klachten en stressklachten


Naast therapeutische begeleiding, bestaat ook de mogelijk tot diagnostiek: ik ben opgeleid om intelligentieonderzoek zoals de KAIT, Raven en de WISC-III zorgvuldig af te nemen.


 

Diploma’s:

In de toekomst kijk ik alvast uit naar bijscholingen en opleidingen om een zorg op maat te bieden.


 

 Master in de Klinische Psychologie (UGent)

 EMDR io.
 Insourcing opleiding bij Huis voor Veerkracht


Wens je meer info?

bavo@psychologischcentrumtemse.be


Copyright @ All Rights Reserved