Inez Baeten
Contact

Psychologisch centrum temse

Groepspraktijk psychologen

INEZ BAETEN


Ik ben Inez Baeten, afgestudeerd als klinisch- en gezondheidspsycholoog optie volwassenen.


Ik werk als studentenpsycholoog en ombuds in de Odisee hogeschool. Daarnaast werk ik in deze praktijk waar ik mensen met diverse psychologische moeilijkheden begeleid.

Ik werk hoofdzakelijk met cliënten die stress ervaren, vast lijken te zitten in het leven, zich depressief of angstig voelen, etc..


Samen met jou wordt er naar een antwoord gezocht op veel voorkomende vragen zoals: ‘Hoe ga ik met mijn kanker om?, Hoe leer ik omgaan met de voortdurende onzekerheid die de ziekte met zich meebrengt?, Wat kan ik doen om me minder angstig te voelen?, Wat kan ik als partner doen?,…’.


De therapievorm waar ik voornamelijk mee werk is een wetenschappelijk onderbouwd model: ACT (Acceptance and commitment therapy). Het model heeft principes die vergeleken kunnen worden met mindfulness en cognitieve gedragstherapie.

Op het tempo van cliënten probeer ik samen met hen op zoek te gaan naar hun waarden in het leven: ‘wat is echt belangrijk? Hoe komt het dat ik niet leef naar die waarden en wat kan ik daaraan doen?,…’.

We proberen de balans terug te zoeken en emoties een plaats te geven.

Cliënten kunnen zelf aan de slag gaan met oefeningen en relaxatietechnieken die ik samen met hen oefen.


Ten slotte ben ik positief ingesteld en probeer ik dat over te brengen naar cliënten.


Volwassenen met allerhande moeilijkheden kunnen bij mij terecht:


Diverse andere psychologische moeilijkheden:


  • Vast zitten in het leven, niet in balans zijn
  • Stress, burn-out
  • Problemen met zichzelf, zelfbeeld, zelfvertrouwen
  • Depressie
  • Angst
  • Problemen rond aanvaarding
  • Verlieservaringen, rouwbegeleiding


Onco-psychologische problematiek: 


  • Kanker gerelateerde moeilijkheden: Heb je kanker? Heb je ooit kanker gehad en is het moeilijk om terug iets op te bouwen of ben je bang om te hervallen? Is er iemand in je naaste omgeving die kanker heeft?

Diploma’s:


Master in de Klinische-en Gezondheidspsychologie (KUL, 2015)

Acceptance and commitment therapy (act academie)Wens je meer info?

inez@psychologischcentrumtemse.be


Een psycholoog is iemand met een universitair Master diploma in de psychologie. Elke psycholoog heeft dus dezelfde basisopleiding genoten. Dit is een wettelijk beschermde titel, dus niet iedereen kan zich zomaar 'psycholoog' noemen. Een klinisch psycholoog is een psycholoog gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg.Copyright @ All Rights Reserved