Hartcoherentie

Hartcoherentie - training

Een coherent hartritmepatroon


Hartcoherentie - (individuele) training: 


Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode waarbij je met een eenvoudige en doeltreffende ademhalingstechniek het hartritme kan beïnvloeden zodat het hart en het brein met mekaar in balans worden gebracht. Het is een uitstekende techniek om je stress te reduceren. Hartcoherentie betekent dat het versnellen en vertragen van onze hartslag op elkaar zijn afgestemd. Het regelmatig beoefenen van deze ademhalingstechniek zal de samenwerking tussen je hart en je brein zo verbeteren dat het een gunstig effect heeft op je gezondheid.


De sessies bestaan uit een uniek programma waarbij we eerst inzicht geven over de impact van stress op je lichaam. Vervolgens staan we stil bij de wetenschappelijke achtergrond van hartcoherentie en leer je effectieve technieken om hartcoherent te worden en uit je stresszone te gaan. Er is specifieke biofeedback apparatuur ontwikkeld om deze balans te meten. Deze biofeedback is een specifieke aanpak om de lichaamssignalen te meten en te interpreteren. We laten jou hierbij ervaren hoe emoties je hartcoherentie beïnvloeden en hoe je daar zelf sturing aan geeft.


De individuele training bestaat uit een stappenplan waarbij we aan jouw zijde staan voor gerichte sturing en psycho-educatie te geven.  De training wordt stelselmatig opgebouwd. Er wordt van jou verwacht actief deel te nemen aan de sessies.


Je hoeft zeker niet in psychologische begeleiding te zijn om de  sessies te  volgen. Je kan apart hiervoor  contact opnemen.


Binnen ons centrum is er 1 erkende psycholoog met een specialisatie in hartcoherentie.


 

Inschrijven of extra informatie?


Tel. 03 771 03 31 of onthaal@psychologischcentrumtemse.be