GroepstrainingEen training in groep:


Onze praktijk "Psychologisch Centrum Temse" verzorgt diverse groepstrainingen.

Een groepstraining is een cursus die door groepsleden gezamenlijk wordt gevolgd. Er wordt expertise en knowhow aangereikt door een deskundige met als doel om groepsleden de materie eigen te laten maken.


Een voordeel van een groepstraining is dat de groepsleden met gelijkgestemden dezelfde stof krijgen. Ze leren hetzelfde en komen erachter dat ze niet de enige zijn die problemen hebben. Dit geeft herkenning en hoop. Er ontstaat namelijk een bepaalde dynamiek en interactie die het onderling leren, en met name van elkaar leren, bevordert. Naast deze unieke leerevaring, biedt zo een training vaak ook een financieel voordeel


De trainingen worden aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen (kinderen, jongeren & volwassenen). Zo worden trainingen voor volwassenen of adolescenten anders ingericht dan voor kinderen met een basisschoolleeftijd. Weliswaar werken we steeds met beperkte groepsgrootte.


Tijdens dit soort cursussen wordt er vaak een specifiek thema centraal gesteld als: omgaan met stress, omgaan met piekeren, assertiviteit & sociale vaardigheden etcetera. Groepstrainingen zijn hier erg geschikt voor.
Op regelmatige basis worden binnen ons centrum workshops, lezingen, cursussen of groepstrainingen georganiseerd.