Kinderen

Al onze psychologen zijn Master in de Klinische Psychologie, daarnaast is er een diversiteit in specialisatieopleidingen en ervaring. Alle Psychologen zijn lid van de Belgische Federatie Psychologen en/of lid van de Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologen en zijn erkend door de Psychologencommissie.


Kinderen

Groot of klein, kinderen zijn  volop in ontwikkeling. Een kind hoort zo zorgeloos mogelijk op te groeien zodat het zijn ontwikkeling op een vlotte manier kan doorlopen. Hun ontwikkeling komt soms vast te zitten.

Kinderen laten ons dat op verschillende manieren weten, bijvoorbeeld door moeilijk gedrag te stellen of helemaal dicht te klappen. Moeilijke situaties, gebeurtenissen of andere factoren, zoals echtscheidingen, een overlijden, gepest worden op school, angsten, opvoedingsproblemen, maar ook genetische factoren, kunnen ervoor zorgen dat ons zorgeloze leventje verstoord wordt. Dat kan er voor zorgen dat de ontwikkeling niet verloopt zoals verwacht.

Als ouder is het niet gemakkelijk om dit zomaar te begrijpen en aan te pakken. We bieden individuele begeleiding en indien nodig kunnen ook ouders (wenselijk in geval van jongere kinderen), de school, de huisarts, en andere belangrijke personen of hulpverleners bij de begeleiding betrokken worden.

Kinderen zijn onze toekomst en dat nemen onze kinderpsychologen ter harte!